Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Εκκλησία της Ελλάδος: Δραστηριοποίηση προς τη θετική κατεύθυνση. Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

    Μετά την άτονη αρχική αντίδραση της ποιμαίνουσας Εκκλησίας της Ελλάδος στην προώθηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στους ομοφύλους άρχισε μια δραστηριοποίηση της προς τη θετική κατεύθυνση.
    Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως την Παρασκευή, 19 τρέχοντος, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, για την μελέτη της αντίδρασης της Εκκλησίας στην προώθηση του Νομοσχεδίου που αλλοιώνει τον χαρακτήρα της οικογένειας.
Επίσης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο, στην οποία του σημειώνει ότι, το επίκεντρο της ανησυχίας των μελών της Εκκλησίας  «αποτελεί η ίδια η αλλοίωση της εννοίας της οικογένειας  από το Κράτος, που είναι υποχρεωμένο κατά το Σύνταγμα να την προστατεύει και η οποία, με το επίμαχο προϊόν του νομοθετικού σωλήνα, μετατρέπεται σε απλό συνεταιρισμό και οι σύζυγοι σε συνεταίρους ή αντισυμβαλλόμενους». Και πάρα κάτω στην ίδια επιστολή τονίζει: «Δεδηλωμένος από καιρό στόχος του οργανωμένου ακτιβισμού γύρω από τη θέσπιση συμφώνου συμβιώσεως ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι μόνον η νομική αναγνώριση της συμβιώσεώς τους, αλλά περαιτέρω η κατοχύρωση δικαιώματος για από κοινού άσκηση γονικής μέριμνας παιδιών (μέσα από υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες κ.λπ.) από ομόφυλα ζευγάρια».
    Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πρώτον ότι η Εκκλησία δεν αποδέχεται κανενός είδους άλλο γάμο για τα μέλη της, τους χριστιανούς, και δεύτερον  ότι η ομοφυλοφιλία «δεν είναι θεμιτή σεξουαλική επιλογή, αλλά παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως».
    Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με έγγραφό του προς τον Αρχιεπίσκοπο προτείνει την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας «ουχί ως μίαν κίνησιν αντιδράσεως και μόνον προς το υπό ψήφισιν νομοσχέδιον, αλλά κυρίως επί τω σκοπώ της εκδόσεως υπευθύνως και ουσιαστικώς συμφώνου και ομοφώνου αποφάσεως επί του ως άνω τόσον ευαίσθητου και σημαντικού θέματος, αλλά και της απαντήσεως προς πάντα ερωτώντα και απορούμενον». Και προσθέτει για την προσφάτως συγκληθείσα Ιεραρχία μόνο για την πλήρωση των Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς: « Έργον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ισάξιον προς τας Αρχιερατικάς Εκλογάς, είναι και η υπεύθυνος κατήχησις και πνευματική καθοδήγησις των πιστών μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας...».
    Σε επιστολές, ανακοινώσεις και δηλώσεις προέβησαν, έως σήμερα, επίσης οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Καλαβρύτων και Πειραιώς. Σημειώνεται ότι η έκφραση των απόψεων των μελών της ποιμαίνουσας Εκκλησίας απαιτεί  φρόνηση και διάχυση του μηνύματός τους σε όλη την ελληνική κοινή γνώμη. Ο σκοπός δεν είναι να εξυβρίσουν, να χαρακτηρίσουν, να κατακεραυνώσουν τους ομοφυλόφιλους. Με τον τρόπο αυτό  περνούν αρνητικό μήνυμα στην κοινή γνώμη και καθίστανται εύκολος στόχος σε βάρος τους ειρωνειών, σχολίων και χαρακτηρισμών. Ο σκοπός είναι η Εκκλησία να πληροφορήσει, να φέρει στις απόψεις της όλους τους Έλληνες και να προστατεύσει το ποίμνιό της από την παραπλάνησή του, που επιχειρείται με όλα τα μέσα.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη οποιαδήποτε αντίδραση από το Φανάρι επί του ζωτικού ζητήματος της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απευθύνει σήμερα μήνυμα από τη Ρώμη για το περιβάλλον και προ καιρού απηύθυνε για την βία. Λιγότερο σοβαρό είναι το θέμα της αλλοίωσης της παραδοσιακής οικογένειας;;; Την αφωνία του Φαναρίου ακολουθούν οι Μητροπολίτες της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, της Ευρώπης καθώς και το Άγιον Όρος. Αντί να υπάρξει μια πανστρατιά με την Εκκλησία της Ελλάδος για τη σωτηρία του Γένους, υπάρχει μια περίεργη σιωπή... Όπως παλαιότερα για τις ταυτότητες...

    Η «πάλη» με τους ομοφυλόφιλους δεν είναι καθόλου εύκολη. Στην κυριολεξία ισχύει εκείνο που έγραψε ο Απόστολος Παύλος στους Εφεσίους (στ΄ 12), ότι οι Χριστιανοί «δεν έχουν να παλέψουν με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου».  Τα λόμπι των ομοφυλόφιλων είναι πανίσχυρα και διαθέτουν πολλά χρήματα για την προπαγάνδα τους. Με τα μέσα που διαθέτουν επηρεάζουν υπέρ των απόψεών τους  και τις Βρυξέλλες. Μετά το ψήφισμα της Αυστριακής  ευρωβουλευτού των Πρασίνων Ουλρίκε Λούνατσεκ, που πέρασε τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις θετικές ψήφους σχεδόν όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών, και με το οποίο εξισωνόταν η οικογένεια με την σχέση των ομοφυλόφιλων, πριν από λίγες ημέρες υπήρξε νέο κρούσμα. Το Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Ιουνίου με ψήφους 321 έναντι 281 ενέκρινε παρόμοιο ψήφισμα με αυτό της Λούνατσεκ, αυτή τη φορά  της Γερμανίδας ευρωβουλευτού Μαρίας Νόϊχλ. Το εν λόγω ψήφισμα προωθεί την κατάργηση της μοναδικότητας της οικογένειας, ως κάτι το «στερεότυπο» και «απαρχαιωμένο» και την επιβολή του όρου «γένος» ή «άτομο» (genre στα γαλλικά), που θα αντικαταστήσει τη διάκριση των φύλων σε «άρρεν» και «θήλυ». Αυτό εν ονόματι της εξίσωσης των φύλων...
Το ψήφισμα Νόϊχλ, που περιέργως δεν έλαβε καθόλου δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ, ούτε έγινε γνωστό τι ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές,   είναι σε συνέχεια αυτού της Λούνατσεκ και ανήκει στη στρατηγική των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων να επιβάλουν με την προπαγάνδα τους ως φυσιολογικό     τον τρόπο της ζωής τους. Τη λογική τους πληρώνουν τα παιδιά, οι αθώες και ανήμπορες να αντιδράσουν αθώες αυτές υπάρξεις, γιατί παράλληλα με την καθιέρωση ως νόμιμης της σχέσης τους οι ομοφυλόφιλοι επιδιώκουν να παράγουν παιδιά μέσω της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της κυοφορίας μέσω τρίτου προσώπου... Μετά το μοίρασμα εδώ κι εκεί εκατοντάδων χιλιάδων σπερματοζωαρίων και ωαρίων για την τεχνητή αναπαραγωγή  τώρα, όπως σημειώνει και ο Αρχιεπίσκοπος,  έρχεται και η κυοφορία μέσω τρίτου προσώπου για να εξασφαλιστεί η εγωιστική και απάνθρωπη αντίληψη των ομοφυλόφιλων να μεγαλώσουν παιδί, που φυσικά δεν ρωτήθηκε αν επιθυμούσε να μεγαλώσει υπό τέτοιες συνθήκες...
Ως προς τη στάση των σύγχρονων Ελλήνων στα ηθικά ζητήματα υπάρχει μια  κάποια απογοήτευση σε μέλη τη Ιεραρχίας. Αυτό φάνηκε και σε σύναξη των Μητροπολιτών του Λεκανοπεδίου που πρόσφατα έγινε στην Αρχιεπισκοπή. Ελέχθη ότι ακόμη και πιστοί χριστιανοί και φιλακόλουθοι πολίτες δεν έχουν άποψη υπέρ των αρχών και των δικαίων της Εκκλησίας, όπως φάνηκε και από δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες. Η απάντηση στη δοκιμασία που διέρχεται η Εκκλησία είναι η ζέουσα πίστη και το ήθος των μελών της,  η έξοδος στο λαό και η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου που πιστεύουν στις αξίες της Ορθοδοξίας.-  
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου