Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τὰ συγχωροχάρτια τῆς ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας. Συνάντηση Πατριαρχείου Μόσχας μὲ τὸν Πάπα στὸ Βατικανὸ γιὰ τὸν κοινὸ ἑορτασμὸ τοῦ Πάσχα. Ἐνῶ Οὐνίτες καὶ σχισματικοὶ δολοφονοῦν Ὀρθοδόξους.

Στις 14 με 15 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας το no 2 του Πατριαρχείου Μόσχας πήγε στο Βατικανό λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση Πούτιν και ποντίφηκα.Θέμα τους η προώθηση και συναποδοχή του κοινού εορτασμού του Πάσχα στον άξονα  Ρώμη Φανάρι Μόσχα.Την πρόταση για κοινό εορτασμό έκανε ο ποντίφηκας.



Στις 15 είχε συνάντηση με πάπα. Συζήτησαν πολλά θέματα μεταξύ αυτών και τη τύχη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Β Αφρικής Μαγκρέμπ και Αιγύπτου αλλά και κοινές δράσεις για την προστασία της σύγχρονης οικογένειας και συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού.(Βίντεο από την καταστροφή που υπέστη η Γκορλόβκα από τους δυτικόφιλους ουκρανούς:




«Αυτή η εποχή είναι εποχή διωγμών όπως επί Νέρωνα.Αυτός ο νέος Νέρωνας ο νέος Χίτλερ που φυλάκισε ορθόδοξους ιερείς.Τράβηξε τη μάσκα και φάνηκε το σατανικό του χαμόγελο» δηλώνει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Andrei Novikov, εφημέριος στην Αγία Τριάδα στους λόφους Sparrow στη Mόσχα για τις ουκρανικές αρχές.



Πρόσφατα υπηρέτησε ως γραμματέας στην επισκοπή Οδησσού στην ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία δικαιοδοσίας Μόσχας.






Αναφέρει περίπτωση ορθόδοξου ιερέα που του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και να μην ξεχνάμε και τους μάρτυρες ιερείς πιστούς λαικούς και μαχητές που συν τοις άλλοις έπεσαν για να μην περάσει η ουνία και οι σχισματικοί του Κιέβου.



Ο Ιλαρίωνας στην πρόσφατη συνάντησή του στο Βατικανού για την ένωση του Πάσχα τους κατήγγειλε τα εγκλήματα και τους διωγμούς που υπέστησαν οι ορθόδοξοι από τους ουνίτες και τους φιλοδυτικούς ενωσιακούς σχισματικούς του ψευδεπίγραφου Πατριαρχείου Κιέβου;;;;;;;..δεν κοιμόμαστε με τα τσαρούχια ο βασιλιάς είναι γυμνός…λίγη τσίπα για τα θύματα δεν βλάπτει…


To Σάββατο ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος σε χιλιάδες ιερείς από όλον τον κόσμο είχε αναφέρει το παράδειγμα της ορθόδοξης κοινότητας της Φιλανδίας που αποφάσισε να γιορτάζει το Πάσχα μαζί με τους Λουθηρανούς προστεστάντες για να μην δίνει σκάνδαλο χωρισμού και διαίρεσης όπως είπε.Μάλιστα πρότεινε ο πάπας Φραγκίσκος να εορτάζεται από όλους τους χριστιανούς του κόσμου ΤΟ Πάσχα ανεξαρτήτως ομολογίας και εκκλησίας που ανήκουν την δεύτερη Κυριακή του Απριλίου.la croix 14/6/15

dimpenews.com

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου