Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ο π. Αντώνιος της “ΚΙΒΩΤΟΥ” εξομολογείται! (Από παλαιότερη συνέντευξη)

Ο π. Αντώνιος της “ΚΙΒΩΤΟΥ” εξομολογείται ! 

 (π. Αντώνιος στο δημοσιογράφο Αλ. Στεφανόπουλο)


Πριν από 45 χρόνια, μετά τη δημοσιοποίηση σκανδάλου το “Ζάννειο Ορφανοτροφείο”, έκλεισε.  «Ποτέ δε βγήκε η αλήθεια! Ποτέ! Η δημοσιογραφική έρευνα ήταν ελλιπής…! Πήραν οι δημοσιογράφοι ό,τι έπρεπε, για να γίνει το πρώτο θέμα και το πρωτοσέλιδο. 

Πάντως δε χρειάζεται η ομολογία. Και μόνο που όλοι οι σάπιοι στράφηκαν επιτόπου εναντίον του, ήταν αρκετό, για να καταλάβουμε ότι ήταν στημένο. Το ορφανοτροφείο έκλεισε – αφηγείται ο π. Αντώνιος – και 80 περίπου παιδιά βρέθηκαν στο δρόμο, ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά που έχασαν το δρόμο τους εκείνη την εποχή…! 

Πήρα το δρόμο της φυγής. Το δρόμο της ντροπής και δε θέλαμε να πούμε πουθενά ότι είμαστε παιδιά του Ζάννειου ορφανοτροφείου! Ταλαιπωρήθηκα στους δρόμους ψάχνοντας να βρω στέγη. Η ψυχή μου ξέρει τι πέρασα όλες εκείνες τις ημέρες στους δρόμους!  Ανήλικο, απροστάτευτο παιδί, εκτεθειμένο σε τόσους κινδύνους. 

Το ίδιο έγκλημα γίνεται και τώρα! Γιατί δεν υπάρχουν όρια στο τι είναι δημοσιογραφία, δεν υπάρχει διασταύρωση, έρευνα. Όσα παιδιά μπόρεσαν, πήγαν στην Εκάλη.  Κάποια παιδιά απ’ αυτά ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ!  Κάποια άλλα βρέθηκαν με ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.  Κάποια πήραν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ!  Κάποια άλλα έκαναν τις οικογένειές τους. 

Αλλά όταν έπεσαν τα φώτα της δημοσιογραφίας κανείς δεν ασχολήθηκε με όλα αυτά τα παιδιά!!Κανείς δεν έψαξε πόσα παιδιά πήραν λάθος δρόμο. Πόσα στιγματίστηκαν και δεν μπορούσαν ούτε δουλειά να πιάσουν!  

Ζήτησα να μιλήσω για όσα δε θα βγουν ποτέ και μου είπαν: «Δεν μπορούμε. Τώρα μαζεύουμε μόνο καταγγελίες…». Διαλέγουν τις μαρτυρίες που θέλουν και τους βολεύουν…! 

“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ”, ΚΟΛΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ… Γιατί κανείς δεν ελέγχει τις κιτρινισμένες καταγγελίες για συμφέροντα κάποιων οικογενειών… Στοχοποιούνται και δεν τολμούν να πουν πόση αγάπη και ζεστασιά ζουν…

 Η Κιβωτός του Κόσμου θεωρείται “Πρότυπος Οργανισμός” και ήρθαν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, για να δουν πως λειτουργούμε. Με τη σύμπραξη Εκκλησίας – Πολιτείας την έκλεισαν… 

Και τα παιδιά; Ποια παιδιά…! Τα λεφτά – τα λεφτά

Εφημερίδα Αγώνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου