Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Εθνικιστές εβραίοι έκαψαν την εκκλησία του θαύματος του Πολλαπλασιασμού άρτων και ιχθύων στην Τιβεριάδα

 Άγνωστοι εμπρηστές πυρπόλησαν την Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού στην Τιβεριάδα όπου οι χριστιανοί θεωρούν ότι εκεί ο Χριστός πολλαπλασίασε τους άρτους και τους ιχθείς και έθρεψε θαυματουργικά το πλήθος 5.000 ατόμων.Οι πυρομανείς εισβολείς έγραψαν απειλητικά graffitis στην εβραική στους τοίχους που έλεγαν «τα ψευδοείδωλα και οι ειδωλολάτρες  θα συντριβούν».Πόσο άραγε απέχει αυτή η λογική από αυτήν της ISIS που επιδίδεται σε αντίστοιχες ενέργειες με παρεμφερές σκεπτικό ;
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3 τα χαράματα της Πέμπτης και τα γραφεία της εκκλησίας όσο και αποθηκευτικοί χώροι υπέστησαν σημαντικές ζημιές.Πολλοί εθελοντές που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης πριν έλθει η πυροσβεστική παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.Η πυρκαγιά κατασβέστηκε ώρες μετά την εκδήλωσή της. Η εκκλησία που ανήκει στο τάγμα των Βενεδικτίνων είναι κυρίως γνωστή για τα μωσαικά της του 5ου αι. που απεικονίζουν το θαύμα.

Οι χριστιανικές εκκλησίες στοχοποιήθηκαν εκατοτάδες φορές από τους ισραηλινούς εθνικιστές τα τελευταία χρόνια.Τον Μάη του 2014 η ορθόδοξη ρουμάνικη εκκλησία  στην οδό Hahoma Hashlishit στην Ιερουσαλήμ παραμορφώθηκε στην κυριολεξία από επίθεση μίσους. Τότε γράφτηκαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους όπως θα «πληρώσετε το τίμημα », «ο Ιησούς είναι για τα σκουπίδια» κλπ.

Οι ισραηλινές αρχές ερευνούν αν η πυρκαγιά είναι ατύχημα ή εσκεμμένη ενέργεια.Οι χριστιανοί της περιοχής λένε ότι οι ισραηλινές αρχές δεν κάνουν μια σοβαρή έρευνα και ότι δεν τίθεται θέμα για την αιτία της πυρκαγιάς αφού υπάρχουν και τα graffiti που φωτογραφίζουν τους ενόχους. (imemc.org 18/6/15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου