Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Εικόνες από το τζιχάντ του Βατικανού κατά των Ορθοδόξων

 Συνέτριψαν Αγία Τράπεζα έσπασαν εικόνες βομβάρδισαν Ναό στο Λουγκάνσκ οι ορθοδοξομάχοι φίλου του Βατικανού


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων βομβαρδισμών οβίδα χτύπησε τη στέγη  της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στην περιοχή του Λουγκάνσκ και εκρήχθηκε στο εσωτερικό μεταφέρει σήμερα η υπηρεσία τύπου της επισκοπής Severodonetsk. Ο ναός καταστράφηκε μετά την συμφωνία του Minsk τον Φλεβάρη…πολλοί κάτοικοι της περιοχής παραμένουν άστεγοι.


Τα τοιχώματα του ναού αποδείχθηκαν ανθεκτικά αλλά τα θραύσματα της οβίδας κατεδάφισαν σχεδόν ολοσχερώς  τη στέγη,συνέτριψαν την Αγία Τράπεζα και έσπασαν πολυάριθμες εικόνες. H εκκλησία της Αγίας Τριάδας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ναούς της περιοχής του Lugansk.Επιβίωσε από 2 πολέμους –εμφύλιο και Β΄Παγκόσμιο πόλεμο ακόμη κι από το σοβιετικό καθεστώς και σήμερα ανήκει στην επισκοπή Severodonetsk-Starobilsk.Οικοδομήθηκε το 1840 και είναι ένα από τα μνημεία που έχουν κριθεί διατηρητέα.


Κατά τον πόλεμο στο Ντονμπάς 12 εκκλησίες και παρεκκλήσια μόνο της επισκοπής Severodonetsk-Starobilsk καταστράφηκαν ή υπέστησαν υλικές ζημιές.Η υπηρεσία τύπου της επισκοπής παραθέτει καταλογοποιημένους τους ναούς που υπέστησαν ζημιές. (pravmir 5/3/15)


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου