Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αποφυλακίστηκε ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης μετά από 3,5 χρόνια

Όπως είχαμε ενημερώσει στο aktiston.blogspot.gr στις 28/12/2014 με τίτλο «Ελπιδοφόρες εξελίξεις για τον φυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη» τελικά έγινε πραγματικότητα η απελευθέρωση του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτου Σκοπίων Ιωάννου μετά από σχεδόν τρεισήμισι χρόνια αδίκου φυλακίσεως.
Το έγκλημά του ήταν ότι ήταν ο κανονικός και αναγνωρισμένος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων και όχι ένας από τους σκοτεινούς και σχισματικούς  βασανιστές του που παριστάνουν τους αρχιεπισκόπους, επισκόπους κ.λ.π. και τους οποίους βεβαίως δεν αναγνωρίζει καμιά ορθόδοξη Εκκλησία των υπολοίπων ορθοδόξων κρατών.
Η χαρμόσυνη είδηση:
Αποφυλακίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, ο οποίος παρανόμως για σχεδόν 3,5 χρόνια ήταν φυλακισμένος στις φυλακές των Σκοπίων. Να αναφερθεί ότι η πρώτη απόφαση των δικαστικών αρχών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης να αποφυλακιστεί στις 19 Ιανουαρίου, κάτι που τελικά δεν έγινε μετά από προσφυγή.
Σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, πέρασε το κατώφλι των φυλακών και είναι πάλι ελεύθερος. Η romfea.gr επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, παρόλο αυτά ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την αποφυλάκισή του.
romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου