Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τα εκκλησιαστικά γεγονότα του 2014. Μέρος δεύτερο: Γιώργου Παπαθανασόπουλου

Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Γεγονότα εις βάρος των Χριστιανών σε διεθνές επίπεδο
         
          Σε διεθνές επίπεδο το 2014  κυριάρχησαν οι διωγμοί και οι εκτελέσεις χιλιάδων  Χριστιανών στη Μέση Ανατολή από τους Τζιχαντιστές και γενικά τα Μουσουλμανικά κράτη. Επίσης καθημερινές ήσαν οι επιθέσεις σε βάρος της Χριστιανοσύνης στις χριστιανικές χώρες από τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, της επιθετικής αθεΐας, της μετανεωτερικής αντιλήψεως ζωής, εκείνων που είναι υπέρ της κατάργησης των κατασταλαγμένων μέσα στους αιώνες παραδοσιακών αρχών και αξιών, γενικά από εκείνους που ενοχλούνται από την παρουσία του Χριστιανισμού, είτε γιατί  Τον αντιμετωπίζουν ως το «όπιο των λαών», είτε γιατί τον αποκηρύττουν ως «παρωχημένο» και εμπόδιο στα σχέδια τους.
          Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών 100.000 χριστιανοί εκτελούνται κάθε χρόνο στον κόσμο για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και 200.000.000 δεν έχουν τα στοιχειώδη δικαιώματα να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Κατά το 2014 τα δέκα κράτη στα οποία περισσότερο διώχθηκαν οι Χριστιανοί, δηλαδή φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν  και πολλοί εκτελέστηκαν, είναι κατά σειρά επιθετικότητας σε βάρος των Χριστιανών: 1. Βόρεια Κορέα, 2. Σομαλία, 3. Συρία, 4. Ιράκ, 5. Αφγανιστάν, 6. Σαουδική Αραβία, 7. Μαλδίβες, 8. Πακιστάν, 9. Ιράν, 10.Υεμένη. Πλην του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας όλες οι άλλες χώρες είναι ισλαμικές.
          Κατά το 2014 ιδιαίτερα υπέφεραν οι Χριστιανοί του Ιράκ και της Συρίας. Υπολογίζεται ότι πάνω από 200.000 χριστιανοί στη Συρία εκτελέστηκαν ή εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους από τους Σουνίτες τζιχαντιστές. Στα θύματα είναι και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, αδελφός του Πατριάρχου Αντιοχείας Ιωάννου. Ο Μητροπολίτης Παύλος απήχθη από τους ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους Ιράκ – Συρίας» στις 22 Απριλίου 2013 και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Τα Χριστούγεννα του 2014 ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης τέλεσε την Θεία  Λειτουργία στο Χαλέπι, παρά το ότι στην πόλη υπάρχει πάντα ο κίνδυνος επανακατάληψής της από  τους τζιχαντιστές τρομοκράτες και οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της είναι εξαιρετικά δύσκολες. 
    Στο Ιράκ από 1,5 εκατομμύρια, που ήσαν πριν από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, ζήτημα είναι αν σήμερα έχουν απομείνει 200.000. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Σουδάν και στη Λιβύη, καθώς και στη Νιγηρία, πάντα από τους φανατικούς μουσουλμάνους. Το καθεστώς της Λιβύης, που οι δυτικές μεγάλες δυνάμεις εγκατέστησαν, θεωρείται η χώρα της Βόρειας Αφρικής, με τις πιο δύσκολες συνθήκες για να ζήσει ένας Χριστιανός. Πολλοί από τους Χριστιανούς στις Ισλαμικές χώρες είναι μάρτυρες, αφού προτίμησαν τον θάνατο, από το να αλλαξοπιστήσουν και να γίνουν μουσουλμάνοι.

          Στις θεωρούμενες χριστιανικές χώρες η καταπίεση των χριστιανών γίνεται με άλλους τρόπους. Κυρίως παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, εκβιάζονται οι συνειδήσεις τους, καταργούνται οι αρχές και οι αξίες τους. Στη σύγχρονη  κοινωνία έχει επιβληθεί ένα αθεϊστικό πολιτικό και πολιτιστικό περιβάλλον, εχθρικό προς τον Χριστιανισμό, στο οποίο προωθείται ο συγκρητισμός από τη μία πλευρά και η κατάργηση κάθε μεταφυσικής σκέψης από την άλλη. Γεγονότα του 2014 δείχνουν αυτόν τον χριστιανικό αποχρωματισμό των δυτικών κοινωνιών .
          Στη Μεγάλη Βρετανία φέτος οι κάρτες των Δημοσίων Οργανισμών για τα Χριστούγεννα είχαν φωτογραφία των φορτωμένων από χιόνια κτιρίων τους… Επίσης στην ίδια χώρα προωθείται η άποψη πως η Κυριακή είναι όχι για εκκλησιασμό, αλλά για ξεκούραση, αγορές (τα καταστήματα είναι ανοικτά), αθλητικές δραστηριότητες… Επίσης προωθείται η πλήρης απελευθέρωση των εκτρώσεων. Γενικά έχει πλέον επικρατήσει πλήρως η πολυπολιτισμικότητα, με συνέπεια τον σχεδόν πλήρη αποχριστιανισμό της κοινωνίας. Η Αγγλικανική Ομολογία με την εκκοσμίκευσή της όχι μόνο δεν έχει την πνευματική δύναμη της αντίστασης στην προωθούμενη μεταχριστιανική εποχή στη Μεγάλη Βρετανία,  αλλά, συν τω χρόνω, εντάσσεται σ’ αυτήν...
          Στις ΗΠΑ και στην Πολιτεία του Κολοράντο μοναχές υποχρεώθηκαν να πληρώσουν φόρο για την αγορά προφυλακτικών και τη δωρεάν διάθεση τους στις νέες κοπέλες! Όταν διαμαρτυρήθηκαν πήραν την απάντηση πως οφείλουν να πληρώσουν το φόρο αν θέλουν να μην χρεωθούν με ένα μεγάλο ποσό για πρόστιμο και να συνεχίσουν τη φροντίδα τους σε γέροντες που περιθάλπουν. Ο δικηγόρος τους δήλωσε για το θέμα: « Προκαλεί εντύπωση πως η ισχυρότερη κυβέρνηση του κόσμου δεν μπορεί να διαθέσει αυτά τα προϊόντα χωρίς να υποχρεώσει τις μοναχές να συμμετάσχουν στη διάθεση των προφυλακτικών».
          Στην Ισπανία και στην Κόρντοβα το Κόμμα «Ενωμένη Αριστερά» κατέλαβε αυθαιρέτως τον προαύλιο χώρο του καθεδρικού ναού της πόλεως και εγκατέστησε εκεί πολιτικό γραφείο.
          Στη Γαλλία η Κυβέρνηση Ολάντ προωθεί τη μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, δυσκολεύοντας τη ζωή των φυσιολογικών οικογενειών και ιδιαίτερα των χριστιανικών οικογενειών, που έχουν συνήθως πολλά παιδιά. Επίσης η γαλλική κυβέρνηση προωθεί την «ευθανασία», αφού, τον Ιούνιο του 2014, το γαλλικό ΣτΕ ενέκρινε  επί της αρχής τον σχετικό Νόμο. Ακόμη στη Γαλλία μέσα από  κανάλια της τηλεόρασης  προπαγανδίζεται  ως φυσιολογικός ο τρόπος  ζωής των ομοφυλοφίλων και εξυβρίζονται όσοι δεν συμφωνούν.  Στις 9 Δεκεμβρίου 2014 και στο κανάλι France2 δημοσιογράφοι προσκείμενοι στα λόμπι των ομοφυλοφίλων επετέθησαν με σφοδρότητα κατά εκείνων που τάσσονται υπέρ της φυσιολογικής ζωής και της οικογένειας και τους κατηγόρησαν για καλλιέργεια μίσους, επειδή έχουν άλλη άποψη… Οι Γάλλοι άθεοι ηγέτες της χώρας νομίζουν ότι αν εξοντώσουν τον Χριστιανισμό και τις αξίες Του θα επιτύχουν την εξάλειψη της βίας και την επιβολή της ειρήνης στη χώρα. Την ίδια ώρα επελαύνουν οι ισλαμιστές που βρίσκοντας ανοχύρωτη πνευματικά τη Γαλλία δημιουργούν μια εφιαλτική κατάσταση βίας και φανατισμού. Η Γαλλία αποχριστιανιζόμενη  εξισλαμίζεται. 
          Στον Καναδά  προωθείται η έκτρωση και μετά τη γέννηση του μωρού, αν αυτό  πάσχει από βαριά ασθένεια.
          Στην Ελβετία ιδρύθηκαν, με έγκριση της ομοσπονδιακής κυβερνήσεως,  κλινικές για «αξιοπρεπή έξοδο» των ηλικιωμένων και των ασθενών, δηλαδή για έμμεση εκτέλεση των ανήμπορων ανθρώπων.
          Στην Ολλανδία στο 2014 υπήρξαν 42 πράξεις «ευθανασίας» σε ψυχιατρικές κλινικές και σε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα. Ισχύει επίσης, εδώ και χρόνια, ο γάμος των ομοφύλων.
          Στο Βέλγιο από ετών έχει καθιερωθεί η «ευθανασία» σε ηλικιωμένους και σε βαριά ασθένεια ανθρώπους. Ισχύει επίσης από ετών, όπως στην Ολλανδία, ο γάμος των ομοφύλων.
          Στην Ισπανία και στη Χιλή προωθήθηκε η πλήρης απελευθέρωση των εκτρώσεων, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις σε οργανώσεις χριστιανικές και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Στην Ισπανία πρόσφατα ψηφίστηκε ο γάμος των ομοφύλων και προωθείται στη Χιλή, όπου πάντως βρίσκει ισχυρότατη αντίδραση.
          Στον ΟΗΕ ομάδα ειδικών συνιστά στη Χιλή να ψηφίσει Νόμο με τον οποίο να επιτρέπονται οι εκτρώσεις και στα ανήλικα κορίτσια.  
          Στην Αργεντινή συζητείται Νόμος για την απελευθέρωση χωρίς όρια των εκτρώσεων και τιμωρήθηκε δικαστής με πρόστιμο, επειδή θεωρήθηκε ότι υπερέβη τα καθήκοντά του απαγορεύοντας έκτρωση σε ανήλικο  κορίτσι. Στις χώρες που ισχύει Νόμος για την απελευθέρωση των εκτρώσεων υπάρχει και η πρόβλεψη ποινών σε βάρος των ιατρών που, για λόγους συνειδήσεως, δεν προβαίνουν σε εκτρώσεις. Αντίθετα στη γειτονική της Αργεντινής  Βραζιλία σε δημοσκόπηση της εφημερίδας  O Estado de Sao Paulo και του τηλεοπτικού καναλιού O Globo TV το 80% των ερωτηθέντων τάχθηκαν κατά της νομιμοποίησης των αμβλώσεων.
          Στις Βρυξέλες και στις 18 Δεκεμβρίου 2014 το Δικαστήριο   της  Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του, που είχε εκδοθεί το 2011 και με τη νέα επιτρέπει να γίνονται πειράματα σε μη γονιμοποιημένα ωάρια, που με μια γενετική τεχνολογία θα μετατρέπονται σε βλαστοκύτταρα και θα χρησιμοποιούνται στην έρευνα  και για θεραπευτικούς σκοπούς.
          Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά πλειονοψηφία  εγκρίθηκε ψήφισμα, που εξισώνει τις φυσιολογικές οικογένειες με τα ζεύγη των ομοφύλων  και αφήνει ανοικτό το θέμα οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν να διαδώσουν τις ιδέες τους στα σχολεία των χωρών μελών της ΕΕ, ως εναλλακτικό τρόπο ζωής και διαβίωσης!... Σημειώνεται ότι τα  λόμπι των ομοφυλόφιλων είναι ισχυρότατα στις Βρυξέλες όπως επίσης στις ΗΠΑ και στον Καναδά και προωθούν τις επιδιώξεις τους παράλληλα και συντονισμένα  σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και γενικά στις χώρες, που είναι, κατά πλειονοψηφία, χριστιανικές.
          Στην Ιταλία τέλος προωθείται η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφύλων, που έως σήμερα ισχύει μόνο στα πάρα κάτω  δεκαέξι (16), κράτη, από τα 193 μέλη του ΟΗΕ. Από αυτά κανένα δεν είναι μουσουλμανικό,  βουδιστικό, ή με κομμουνιστικό καθεστώς:
Δέκα στην Ευρώπη: Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Ισπανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισλανδία.
Ένα στην Αφρική, η Νότια Αφρική.
Ένα στον Ειρηνικό, η Νέα Ζηλανδία.
Τρία στη Νότια Αμερική, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη. Ένα στη Βόρεια Αμερική, ο Καναδάς.
Στις ΗΠΑ και στο Μεξικό τον αναγνωρίζουν ορισμένες Πολιτείες:  Δεκαεπτά στις ΗΠΑ, από τις 50, συν αυτή της Πρωτεύουσας Ουάσινγκτον και
Στο Μεξικό τέσσερις, από τις 31, συν αυτή της πρωτεύουσας Μέξικο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου